Најновије

РУСКИ ОБРТ: Офанзива код Краматорска и Славјанска претворила се у катастрофу за Украјинске снаге!

Украјинска војска, планирајући да крене у офанзиву на Руске положаје код Краматорска и Славјанска, наишла је на жесток отпор, који се претворио у офанзиву савезничких снага. Овај закључак изнели су новинари информативне публикације „360“.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Аутори материјала су скренули пажњу на то, да су се покушаји преласка у офанзиву завршили озбиљним последицама по Оружане снаге Украјине. Украјински милитанти, који су предузели мере за напад на Руске положаје код Славјанска и Краматорска, уништени су узвратном ватром савезничких снага и артиљерије.

Руска војска је, примивши иницијативу, кренула у контраофанзиву, елиминишући велику непријатељску групацију. Број погинулих милитаната иде на стотине.

„Са овим је директно повезана активност савезничких снага. Непријатељ је био потиснут. Као резултат тога, украјинске снаге имају ненадокнадиве губитке. Има и много рањених“, тврде аутори материјала.

Новинари су приметили, да је офанзива Оружаних снага Украјине у региону потпуно пропала, а украјински милитанти су били приморани да се повуку са линије фронта. У региону се настављају активне артиљеријске борбе, услед чега се уништавају удаљени положаји украјинске војске.

Руска војска у Запорожју ликвидирала 100 страних плаћеника! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вебтрибун

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји