Најновије

ШОЈГУ СА КИНЕЗИМА О АМЕРИЧКОЈ АГРЕСИЈИ: Амерички бомбардери вежбали примену нуклеарног оружја на 20 километара од границе

Руска војска примећује значајно повећање активности стратешких бомбардера америчког Ратног ваздухопловства у непосредној близини руске државне границе, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Амерички бомбардер (Фото: Difens.gov)

– Примећујемо значајну активност америчке стратешке авијације у близини границе Русије. У протеклих месец дана изведено је око 30 летова у близини руских граница, што је 2,5 пута више него прошле године – рекао је Шојгу на састанку са кинеским колегом Вејем Фенгхеом.

– Само у 2020. години америчка стратешка авијација је извела 22 лета изнад Охотског мора, док их је 2019. године било свега три – додао је руски министар, истакавши да пилоти вежбају тактику наношења ракетних удара, што представља претњу и за Кину.

Он је нагласио да су “овог месеца, током војних вежби стратешких снага САД, Тхундер 10, стратешки бомбардери увежбавали опцију примене нуклеарног оружја против Русије готово истовремено из западног и источног правца”.

– Минимална удаљеност од наше државне границе износила је 20 километара – саопштио је руски министар.

Кина и Русија су дугогодишњи стратешки партнери, подсетио је министар, напомињуц́и да је сада, у условима све вец́е геополитичке турбуленције и повећања конфликтног потенцијала у различитим деловима света, посебно важан развој интеракције две земље.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји