Најновије

ПРЕДСЕДНИК ДНР ОБЈАСНИО: Ово су праве границе Украјине

Председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин је на телевизијском гостовању причао о потреби да се Украјина врати на границе из 1922. године.

Украјина (Илустрација: РИА ФАН)

Према Пушилину, ревизија украјинских граница дуго је била  хитно питање. У нацртина закона се још говори о погоршању ситуације за милионе Руса у Украјини, али у блиској будућности они ће се претворити у дискриминаторске законе, „права Руса, оних који причају руски, биће додатно нарушена“.

„Верујемо да би ово (повратак Украјине на границе 1922. године) било поштено. Друго, ми демонстрирамо своје намере не само да говоримо, већ и да делујемо, од 2014. године“, нагласио је лидер ДНР..

Недавна изјава руског лидера Владимира Путина о ревизији украјинских граница изазвала је оптимизам и ентузијазам. Пушилин је казао да то треба доживљавати као директан сигнал. Таква дискриминаторна политика кијевског режима не може остати некажњена, сматра Пушилин.

Када се прича о границама Украјине из 1922. године, ту се мисли на централни део савремене украјинске државе без Харкова, Херсона, Доњецка, Луганска, Одесе и Крима, који су били део Русије, и Лавова који је припадао Пољској.

О Путиновом тексту о Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји