Најновије

ВОЈСКА ЛНР РАЗОТКРИЛА КИЈЕВСКЕ СНАГЕ: Ево како су покушали да сакрију активности на линији контакта

Народна милиција Луганске Народне Републике забележила је рад станица за електронски рат кијевских снага безбедности на подручју насељених места Катериновка и Криничноје у делу Донбаса који је под контролом Кијева, рекао је новинарима портпарол НМ ЛНР Иван Филипоненко.

НМ ЛНР (Фото: РИА Новости)

„Да би спречио фиксирање прекршаја од стране 24. и 59. бригаде, непријатељ је користио станице за електронско ратовање Буковељ-АД да би закрчио контролне и навигационе канале дронова посматрачке мисије у областима насеља Катериновка и Криничноје“, казао је Филипоненко.

Ове чињенице потврђује извештај мисије ОЕБС-а од 16. јула.

„Да би од међународних посматрача сакрио размештање војне опреме на територији стамбених подручја на периферији подручја раздруживања у селу Золотоје, командант 24. бригаде Поступалски наредио је организацију целодневног праћење кретања патрола посматрачке мисије користећи беспилотну летелицу Фурија“, додао је он.

Портпарол НМ ЛНР је рекао да су кијевске снаге безбедности два пута пуцале према територији ЛНР током протеклог дана. Украјинске оружане снаге пуцале су на градове Желобок и Молодјожноје, користећи бацач граната и тешки митраљез.

Шта се спрема у Нагорно-Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји