Најновије

КИЈЕВ У СТРАХУ И ПАНИЦИ: Траже хитне преговоре након наредбе у ДНР

Кијев је хитно затражио нове преговоре са Донбасом због наредбе председника Доњецке Народне Републике (ДНР) војсци да уништи украјинске положаје у близини линије разграничења, пише ТАСС.

Украјинска страна покренуће ванредни састанак контакт групе за решавање ситуације у Донбасу путем видеоконференције 6. септембра, рекао је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба. Кијев је о томе већ обавестио стране. Такође је рекао да је специјална представница шефа ОЕБС-а Хајди Грау подржала ову иницијативу, а тренутно се очекује одговор руске стране.

Према његовим речима, председник Украјине Владимир Зеленски забринут је због Пушилиновог наређења.

Како је Пушилин изјавио 5. септембра, украјинска страна није испунила оправдане захтеве ДНР-а и није отклонила прекршаје. „С тим у вези, званично изјављујем да сам у складу са параграфом „Е“додатних мера одлучио да издам наредбу за отварање ватре на нелегално подигнуте инжењерске конструкције на подручју насеља Шуми“, рекао је Пушилин. Прецизирао је да ће власти Републике послати званично обавештење о својој одлуци Контакт групи.

ДНР је раније упозорио да ће уништити положаје украјинске војске ако Кијев не обезбеди акт о рушењу подигнутих структура на линији разграничења до 3. септембра. У Доњецку тврде да се Кијев бави активним инжињеријским опремањем својих положаја, кршећи режим прекида ватре.

Због чега Ердоган прети Грчкој, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји