Најновије

АКО АМЕРИКАНЦИ И ТУРЦИ НЕ ОДУ, ДИЖЕМО УСТАНАК! Асад спремио паклени план против окупатора

Ако САД и Турска не оду из Сирије након уништења терориста, Сиријци ће подићи народни устанак, рекао је у интревјуу за Спутњик председник Сирије Башар Асад.

Сиријска војска (Фото: САНА)

„Ово је окупација. У овој ситуацији треба да урадимо две ствари: прво да се решимо изговора који они користе за окупацију, тј. терориста – у овом случају „Исламске државе“ . Највећи део света зна да су ИД формирали Американци и да их подржавају. Они им дају задатке, као свакој другој америчкој сили. Треба се ослободити тог изговора, зато је уништење терориста у Сирији главни приоритет за нас. Ако Американци и Турци не оду после тога, подићи ћемо народни устанак. То је једини пут“, рекао еј Асад.

„Неће их натерати да оду дискусије или међународно право, пошто оно не постоји. Нема других средстава, осим отпора. То се и десило у Ираку. Шта је натерало Американце да оду 2007. године? То је био резултат отпора ирачког народа“, додао је сиријски председник.

Данас је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у интервјуу катарском листу „Пенинсула“ саопштио да ће Турска повући своје снаге из Сирије након што тамо завлада дуготрајни мир.

„Што се тиче Сирије, Турска не намерава да тамо остане за стално. Чим буде постигнуто дугорочно решење конфликта, ми ћемо напустити земљу“, нагласио је турски лидер.

Значајне промене у Немањиној 11. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји