Најновије

НОВА АМЕРИЧКА ТАКТИКА У СИРИЈИ: ТВ камере се саме појављују, Асадова служба их прати (ВИДЕО)

Руска војска наставља своју мисију на истоку Сирије.

Руска војна полиција (Фото: РИА Новости)

Пентагон поново мења стратегију обрачуна са Москвом у Сирији. Током редовне патроле Војне полиције Оружаних снага РФ у Хасеку, Американци су покренули провокацију.

Курдски активисти које су подплатили изашли су на пут пред руску војску и блокирали пролаз неразумљиво псујући. На лицу места „неочекивано“ били су људи са професионалним камерама. Контраобавештајна служба Сирије идентификовала је организаторе протеста у маси; њихов идентитет ће ускоро бити објављен.

После озбиљне физичке и менталне трауме своје војске, команда америчке коалиције наставља да покушава да се меша у кретање руских патрола, али сада своје војнике не излажу руским оклопним транспортерима.

У исто време обични Сиријци настављају да подржавају руско присуство у региону и захвални су на хуманитарној мисији. Локално становништво зна да руска застава увек доноси миран живот и неопходну помоћ онима који се нађу у тешкој животној ситуацији.

И док су плаћени проамерички провокатори бацали гневе на пут патроле, у суседном селу Дамхиа-Кебира, људи су одушевљено поздрављали руске војнике, искрено се радујући састанку са њима и добивеној помоћи. Деца, која се не могу преварити, била су посебно срећна, осећају љубазан став и цене га.

О најтежој борби у Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји