Најновије

ЗАРОБЉАВАЊЕ ДВОЈИЦЕ ЛИДЕРА ДОНБАСА: Следи им ликвидација

Снаге за специјалне операције Оружаних снага Украјине способне су да заробе шефове ДНР и ЛНР Дениса Пушилина и Леонида Пасечника, изјавио је генерал украјинских оружаних снага, заменик секретара Савета за националну безбедност и одбрану Сергеј Кривонос.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Ово је задатак који се може обавити, додао је он.

Такође је рекао да су Снаге за специјалне операције способне да изврше било који задатак било где у Украјини, ако постоји политичка одлука и ако је донета у складу са важећим документима.

Кривонос сматра да би став Кијева о војном сукобу у Донбасу требао бити оштрији. Украјина би, рекао је, требало да наметне свој став, ослањајући се не само на сопствену жељу, већ и на раније постигнуте споразуме, преноси руски лист Взгљад.

Генерал оружаних снага Украјине такође је подсетио на успехе земље у сукобу. Као пример, навео је операцију „уништавања шефа„ Народне милиције ЛНР Олега Анашченка 2017. године“, када је Анашченко погинуо у експлозији теренца у Луганску, пише „Взглиад“.

Намеру да ликвидирају управе самопроглашених Доњецке и Луганске народне републике претходно је најавио шеф украјинског Министарства спољних послова Дмитриј Кулеба. Појаснио је да би се то могло догодити након што Кијев успостави контролу на овим територијама.

За киме је Белорусија расписала међународну потерницу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји