Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ЧЕКА КОМАНДУ ЗА НАПАД: Рововски рат у Донбасу не може вечно да траје

Врховни командант оружаних снага Украјине, генерал-пуковник Руслан Хомчак рекао је да је украјинска војска жељна команде „напред“ за заузимање Донбаса, који би било лакше „вратити“ војним путем.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Премањеговим речима, „рововски рат“, који се наставља са губицима, не може се наставити у недоглед.

„Рат траје шест и по година, годину и по дана имао је активну фазу, а онда ... У рововима има окршаја: тамо су прешли километар, тамо - 200 метара ... Али та кретања напред и назад дешавају се са губицима.

Војска се мора кретати, мора имати циљ и постићи га, али шта је циљ седења у рововима? Па, седели смо у дефанзиви, онда ће нова генерација ићи у ровове.

Колико ће година ово трајати? Мора бити покрета, мора бити промена“, нагласио је украјински генерал.

Истовремено је објаснио да би у решавању тешког задатка „враћања Донбаса у Украјину“, са којим се суочава руководство земље, најлакши начин био да се војсци да команда „напред“. Међутим, према Хомчаку, за то су потребни и услови.

„Морамо бити спремни да наставимо и остваримо победу. Да ли разумете? Не само да желите, већ да будете спремни. Морамо бити обучени, имати модерно оружје, морамо схватити да ће бити жртава, и пре свега цивилног становништва. А пошто знамо о каквом се подручју ради, разумемо шта ће се догодити“, казао је врховни командант оружаних снага Украјине.

Поред тога, приметио је да Украјинци нису спремни за рат са губицима.

„Гледајте, чим се нешто догодило, људи су погинули, сви захтевају „главе“ одговорних. Па да ли смо ментално спремни за такав рат? Да ли је украјински народ спреман? Ево још једне дисонанце за вас “, изјавио је Хомчак.

Додао је да су тренутно у Донбасу управо „престали да пуцају“ и да пет месеци држе „примирје“. Врховни командант оружаних снага Украјине, очигледно, не примећује на десетине граната, укључујући оне из забрањеног тешког наоружања, недавно лансираних по републикама Донбаса.

„Данас је примирје изузетно неопходно да би државно руководство напредовало даље у складу са раније постигнутим споразумима. Мински споразуми, „нормандијски формат“ ... Свуда је прва ствар једно: прекид ватре. Прекид указује на то да постоји управљивост и потврђује намере преговарача.

Направили смо први корак, па следећи. И у нашем случају, први корак није примирје у глобалном смислу, већ прекид ватре. Иако га споразуми називају „свеобухватним примирјем“. Пет месеци све ово функционише“, закључио је Хомчак.

Како су побуњеничке снаге извцршиле бомбашки напад на чланове владе на аеродрому, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube