Најновије

ЛИБИЈСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Ово је нова стратегија САД за употребу ИД у Сирији

Војни аналитичар и бивши генерал либанске војске Амин Хтејт потврдио је да Сједињене Америчке Државе, у координацији са Израелом и турским режимом, раде на поновној употреби терористичке организације Исламска држава у складу са њеном новом стратегијом напада на Сирију након неуспеха њених претходних планова.

Америчка војска (Фото: Flickr)

Хтејт је у интервјуу за сиријску агенцију САНА рекао: „Сједињене Америчке Државе створиле су ИД како би постала мост преко којег се могу вратити у Ирак и дестабилизовати безбедност Сирије. Сирија се одупрла овој агресији, борила се против конфронтације и поразила циљеве посредничког рата, уништивши ИД на већини својих подручја и наметнувши своју стварност, из које су САД и савезници схватили да је заузимање сиријске земље немогуће, па су Сједињене Државе поново процениле и израдиле нову стратегију за коришћење ИД".

Према његовим речима, планови које су израдили терористи ИД, а који су изведени пре неколико месеци, темеље се на ширењу ћелија у Сирији, провођењу терористичких операција за дестабилизацију подручја враћених у сиријску државу и блокирању транспортних рута.

Аналитичар верује да турски режим у ИД налази терористе као погодан алат за постизање својих агресивних амбиција и циљева у Сирији. САД, изгубљене у агресији на Сирију и неспособне да успоставе контролу над њом, желе да купе време уз помоћ терористичких напада ИД и спроведу своје планове уз принудне економске мере.

После великих победа које је Сирија постигла на терену, она је способнија да издржи ове нове агресивне терористичке форме, самопоуздано и крећући се коначној победи, изјавио је Хтејт.

Да ли ће се руска војска повући из Придњестровља, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји