Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НОВИ НАПАД НА СИРИЈУ: Не штеде ни жене, ни децу, рањавају новорођенчад

Још једна израелска агресија, која је наводно била усмерена против иранских снага и либанског „Хезболаха“, претворила се у убиство сиријских становника југоисточно од Масиафа.

Израелски напад (Фото: Твитер)

У ноћи са 21. на 22. јануар израелско ратно ваздухопловство извело је још један, већ трећи напад у последње две недеље на територију Сирије. Овог пута мета агресије Тел Авива било је предграђе града Хама. Ако су у претходним нападима главне жртве напада били борци проиранске милиције, овај пут су убијани сиријски цивили.

Тренутно се зна за најмање четири жртве, од којих су двоје мала деца. Према наводима сиријске агенције САНА, демонтирање рушевина стамбених зграда се наставља, па би се број жртава могао повећати.

Једна од израелских ракета уништила је стамбену зграду и убила мирно уснулу сиријску породицу, укључујући двоје деце од 3 и 10 година.

Поред тога, повређена су још четири цивила, укључујући новорођенче и дете од 11 година.

Локално становништво коментарисало је трагедију.

„Ноћу су људе будиле страшне експлозије ракета у стамбеном насељу, одрасли и деца су убијани. Ово није први пут да израелска авијација гађа сиријске грађане чији домови постају њихови гробови“, рекао је Абдул Сахим.

„Да ли је ово обичан немар израелског ваздухопловства или други терористички акт против становништва Сирије? С обзиром на превладавајући однос Тел Авива према нама, Арапима, постављају се велика питања ... Деца која су данас погинула од израелске крвничке агресије празно су место за Тел Авив и њихова крв не смета агресору“, додао је Сиријац.

Какав војни савез се ствара, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube