Најновије

ПЕНТАГОН МЕЊА СТРАТЕГИЈУ ХИБРИДНОГ РАТОВАЊА: Ефикаснија борба са нижим трошковима и мање ризика

Пензионисани генерал америчке војске Лојд Остин, којег је председник Џо Бајден изабрао за министра одбране, рекао је да не види потребу за проширивањем одговорности Пентагона за извођење операција у информационом окружењу и обећао да ће размотрити функције министарства у овој области.

Америчка војска (Фото: US Army)

Сада ће Остин као министар редовно процењивати моћи Пентагона у информационој сфери, као и ресурсе министарства и стратешку кохерентност информационих операција.

Генерал напомиње да је у овој области тренутно у току неколико студија са циљем да се унесу промене у Стратегију пословања у информационом окружењу из 2016. године и преглед стања информационог пословања у складу са захтевима Закона о националној одбрани. „(National Defense Authorization Act) из 2020.

Такође је навео да је интеграција информационих способности у успостављене зоне сукоба попут Ирака и Авганистана „прилично органска, са добро подмазаним функцијама и механизмима“, признајући истовремено да Пентагон често не игра водећу улогу у тешким ситуацијама у другим регионима света.

Остин примећује да Министарство одбране САД има много алата који се могу користити за оснаживање владе да се супротстави утицају страних информација, посебно на друштвеним мрежама.

„Верујем да се, користећи комбинацију ових способности у сарадњи са међуресорском сарадњом, Пентагон може борити и са страним техничким средствима и са спољним наративима које су увела та техничка средства“, рекао је Остин.

Уопштеније, према пензионисаном генералу, уз правилно коришћење ових способности, Министарство одбране „моћи ће да извршава своје задатке ефикасније, по нижим трошковима и уз мањи ризик за америчке оперативне снаге“.

О последњем нападу Хута на Ријад прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube