Најновије

АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАК: Ово оружје ће Русији донети победу у рату против Украјине

Колумниста америчког часописа The National Interest Марк Епископос naveo је пет врста оружја у руској војсци које ће обезбедити победу Москве ако избије рат са Украјином.

Руски војник (Фото: Министарство одбране Русије)

Према аутору чланка, ескалација сукоба на југоистоку Украјине могла би да доведе до рата са Русијом. Приметио је да руска војска има приметну надмоћ у ваздуху и у погледу ПРО, што ће створити велике потешкоће за Oружане снаге Украјине.

Епископос верује да Кијев неће моћи да савлада руски систем противракетне одбране због чињенице да Оружаним снагама Украјине недостаје тајност.

Oн је подсетио на систем ПВО С-400 Тријумф који је лоциран на Криму, који може да представљапретњу војним објектима на истоку и централном делу Украјине. Овај руски систем способан је да погађа летелице, дронове и ракете у радијусу од 400 километара.

Следећа ставка на списку су ловци Су-35С опремљени ракетама ваздух-земља и навођеним бомбама. Стручњак је приметио да украјинска авијација неће моћи да се одупре Русији због сопствене заосталости и дотрајалости, као и бројчане надмоћи руских ваздухопловних снага.

У случају непријатељстава на копну, Русија ће користити борбена возила БМП-3М, сигуран је Епископос.

Верује да ће се битке одвијати у урбаним срединама, а лака и покретна борбена возила пешадије имаће значајне предности у односу на тенкове.

Истовремено, тенкови, посебно Т-90М, такође ће допринети победи у хипотетичком рату.

Доказ да ускоро почиње рат можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Стручњак је написао да је Русија лидер у свету по броју тенкова у служби. Истовремено је оценио да не треба занемарити украјински тенк Т-84 „Оплот“, али је ипак нагласио да они вероватно неће бити довољни за ефикасну борбу.

Пета на листи биле су руске самоходне хаубице 2С19 Мста-С, опремљене напредном технологијом нишања и способне за испаљивање до осам метака у минути.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји