Најновије

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Генерална проба војске и полиције пред вежбу "Одговор 2021" (ВИДЕО)

Генерална проба завршнице здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем "Одговор 2021" одржана је данас на полигонима Пасуљанске ливаде и Орешац, саопштило је Министарство одбране.

Одговор 2021 (Фото: МУП Србије)

Генералној проби присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На полигону Орешац је приказана способност специјалних јединица Војске и полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације а на “Пасуљанским ливадама” су јединице Копнене војске, РВ и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а приказале поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Дејствовале су ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране а јединице Копнене војске приказале су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У завршници заједничке вежбе у суботу 17. априла, више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на ова два полигона ће приказати део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација, наводи се у саопштењу.

О отварању представништва руске војске у Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји