Најновије

"ОТПОР" РАСТУРА АМЕРЕ ПО ИРАКУ: Ударају где год стигну, дижу им у ваздух конвоје на сваком кораку (ВИДЕО)

Шест конвоја који су превозили залихе и опрему за Коалицију предвођену САД у Ираку нашло се на удару.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

Напади су се одвијали на следећи начин:

Дана 11. априла конвој снабдевања је погођен у подручју Хаџај у северној провинцији Саладин. Нова група која себе назива "Дивизија ал-Сабикун" преузела је одговорност и поделила видео напада. Дана 13. априла конвој за снабдевање био је мета у близини града Самавах у јужној провинцији Мутана. Ниједна група још није преузела одговорност за напад.

Дана 14. априла је конвој снабдевања био мета у близини града Насирија у јужној провинцији Дикар. Ниједна група још није преузела одговорност за напад. Без обзира на то, канал "Sabereen News" на друштвеној мрежи Телеграм објавио је фотографије које приказују последице напада.

Четврти конвој снабдевања био је мета у округу Јусуфија у близини главног града Багдада. Ниједна група још није преузела одговорност за напад. Свих шест америчких конвоја за снабдевање били су гађани импровизованим експлозивним уређајима, оружјем проиранских фракција у Ираку.

Недавни напади на колоне и базе САД-а у Ираку одговор су на атентат на Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта ирачких Јединица народне мобилизације (ПМУ-Хашд ал Шаби), и Касема Сулејманија, команданта иранских снага "Кудс". Напади треба да потисну америчке снаге из земље.

Снаге "отпора" у Ираку појачале су своје нападе недавно. Касно 14. априла, беспилотна летелица је први пут употребљена у нападу на америчку базу на међународном аеродрому Ербил.

Курти захтева од Грка да признају лажну државу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube