Најновије

АМЕРИЧКИ РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ ПРЕД ЛИЦЕМ ПРАВДЕ: Судиће им се за недела почињена у Донбасу

Америчко министарство правде и ФБИ истражују умешаност седам Американаца у ратне злочине у Донбасу.

Батаљон Донбас (Фото: Председништво Украјине)

Сви су се борили на страни Кијева. У центру истраге је Крејг Ланг, који се такође тражи за убиство на Флориди, извештава Базфид Њуз.

Лист пишр да Министарство правде и ФБИ истражују активности групе од седам америчких милитаната, укључујући Ланга, у складу са савезним статутом о ратним злочинима.

Америчке власти сумњају да су, док су били у Донбасу, Ланг и други чланови групе заробили цивиле, претукли их и потопили тела у воду. Ланг је, према подацима Министарства правде, можда чак убио неке од њих и закопао их у неозначене гробове.

Базфид Њуз је разговарао са 24-годишњим Далтоном Кенедијем из Северне Каролине и 24-годишњим Дејвидом Клементом из Џорџије, који су сведочили федералним агентима. Против њих и још неколико мушкараца, Министарство правде и ФБИ покренули су истрагу.

Верује се да су се, када су Ланг и још два Американца стигли у Украјину, придружили редовима Десног сектора. Групе за људска права оптужиле су милитанте из Десног сектора за нападе и брутално премлаћивање цивила и заробљених устаника у Донбасу.

Сви ови људи били су повезани са Лангом, који је неко време служио у Оружаним снагама Украјине, па знају неке детаље његових акција. Њихове наводне улоге у почињењу ратних злочина варирају, а Базфид Њуз је сазнао да неки од њих нису ни били присутни када су злочини почињени.

Министарство правде САД, на основу видео и фотографских доказа, као и интервјуа са неким од Лангових америчких добровољаца, у документима наводи да је управо Ланг био главни подстрекач мучења затвореника на истоку Украјине.

Званичници ФБИ -а и Министарства правде рекли су да не потврђују нити негирају постојање истраге која је у току.

Крејг Ланг се борио у „Десном сектору“ и служио по уговору у украјинској војсци. У САД оптужен је за два злочина - убиство с предумишљајем брачног пара и плаћеничку активност.

О најави новог крвопролића у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји