Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НАПАДНУТЕ ИРАЧКЕ СНАГЕ: Убијено 12, рањено троје! Објављен застрашујући снимак!

Касно 4. септембра, 12 полицајаца ирачке Савезне полиције убијено је, а још троје је рањено у нападу који је извршен у северној ирачкој провинцији Киркук. Наводно је напад извео ИД.

Нападнуте ирачке снаге (Фото: Јутјуб)

Циљ напада био је положај Другог пука 19. бригаде полиције у граду Тел Сатих у округу Рашад. Полиција није могла да пошаље појачање на време јер су пут до Тел Сатиха преузеле ћелије ИД. Штавише, ирачко ваздухопловство није пружило блиску подршку полицији. Ирачки извори поделили су видео снимак који приказује последице напада. На снимку се види изгорело оклопно возило "Хамви".

ИД до сада није преузео одговорност за напад. Обично терористичка група објављује своје операције у Ираку неколико дана касније. Терористичка група била је изузетно активна у Киркуку. Рано 2. септембра, ћелије групе напале су град Шахел. Напад су одбиле локалне наоружане милиције. Међутим, цивили су погинули, а седам их је рањено од стране терориста.

Ирачка влада суочена је са много критика због погоршања ситуације у Киркуку. Поставља се много питања о недостатку одговарајућих безбедносних мера у покрајини.

Руси имају ново чудно оружје! Стручњаци САД то не могу да реше. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји