Најновије

ПОЧЕО РАСЦЕП У ПРОТУРСКОМ БЛОКУ: Милитанти у Идлибу одбили послушност Ердогану

У Идлибу су избили сукоби између милитаната који подржавају Турску и Ердоганових противника.

Илустрација (Фото: Правда)

Ердоганова самовоља у Сирији довела је до веома великог сукоба између представника терористичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам, што је довело до даљих сукоба и између појединих фракција милитаната.

Ово би могао бити кључни догађај у ослобађању Идлиба од терористичких група и формација и очигледно ће створити много проблема за турску војску.

„Сукоб који је избио у лето између вође групе Џунд ал Шам Муслима ал Шишанија и Хаџата Тахрир ал Шама (ХТШ) почео је да тече новим токовима.

Пре неколико дана на интернету се појавила гласовна порука Муслима ал-Шишанија у којој је оптужио ХТШ за одржавање личних затвора и окрутно поступање према затвореницима који се противе акцијама Хаџат Тахрир ал-Шама.

Он је такође додао да је због притиска Ђуланијеве банде био приморан да се склони у регион Џебел Туркман у сиријској провинцији Латакија и да би врло брзо ХТШ могао да крене на њега, али је обећао да се неће предати и одолевао би заједно са људима који су му одани.

А већ вечерас се у локалним медијима појавила информација о мобилизацији милитаната „ХТШ“ у области Џебел Туркман, обавештава “WarJournal”.

Однос снага између терористичких група очигледно не иде у прилог Џунд ал Шаму. Ситуација би могла довести до крајње непријатног исхода за Турску и значајно ослабити позицију терориста у Идлибу.

Ово је веома релевантно у контексту припреме сиријске војске за ослобађање овог региона од окупације милитаната и турске војске.

Путин саопштио израелском премијеру како ће се завршити израелски напади у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји