Најновије

Нападнута Саудијска Арабија!

Снаге "Ансаралаха" објавиле су у петак да су њихови авиони циљали више подручја у јужној Саудијској Арабији.

Хути (Фото: Јутјуб)

Према наводима снага "Ансаралаха", њихови дронови су циљали оперативну команду на аеродрому Нажран и ваздухопловну базу краља Калида у Камис Мусхајту.

- Ваздухопловне снаге су уз Божју помоћ успеле да изведу велику операцију данас поподне према Камису Мусхајту и Нажрану великим бројем (Касеф 2 К) летелица, који су обавили акцију гађајући команду на аеродрому Нажран, складишта оружја и летелице на аеродрому Краљ Калид у Камис Мусхајту и друге војне циљеве - рекао је портпарол Ансаралаха.

Додао је: "Летелица је погодила своје циљеве са великом тачношћу."

Са друге стране, коалиција коју предводи Саудијска Арабија у Јемену објавила је раније данас да су њене снаге уништиле четири беспилотне летелице које су припадале снагама Ансараллаха.

- Јутрос су заједничке коалиционе снаге успеле да пресретну и униште четири беспилотне летелице, које су Хути (Ансаралах) лансирали према Краљевини, укључујући три дрона која су пресретнута и уништена у јеменском ваздушном простору - рекао је пуковник Турки ал-Малики, портпарол Коалиционих снага.

Ал-Малики је нагласио да команда Коалиционих снага примењује и предузима све потребне мере заштите цивила и цивилних објеката у складу са међународним хуманитарним правом и његовим уобичајеним правилима.

Ово је други велики напад покренут на Саудијску Арабију од почетка јула.

Жестоки сукоби у пограничном граду Рас ал Аин, на северном крају ал-Хасаке обележили су 3. јул.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји