Најновије

ДОК ТУРСКИ БРОД УПЛОВЉАВА У ЈУЖНИ МЕДИТЕРАН, ХАФТАР ГА СПРЕМНО ЧЕКА: ЛНА показала да поседује ракете Термит! (ФОТО)

На Твитеру су се појавиле фотографије које доказују присуство противбродских ракета у арсеналу морнарице Либијске националне армије (ЛНА) у близини обале Тобрука.

Либија (Фото: принтскрин са Фејсбука)

Према извештајима, ЛНА је представила совјетску противавионску ракету „П-15 Термит“, распона 80 км, довољно близу да може циљати било који брод који напада њихове снаге у јужном Средоземљу.

Појава ових фотографија долази у време када је Турска позиционирала своју морнарицу крај обала Либије, посебно у близини стратешког града Сирте, који ће, како се очекује, бити следећа мета Снага националног споразума (ГНА) са седиштем у Триполију.

Вредно је напоменути да је ова совјетска морнаричка ракета произведена 1960. године и коришћена је у неколико војних сукоба током прошлог века, укључујући током рата Индиje и Пакистанa 1971 и рату у октобру 1973, као и током ирачко-иранског рата 1980-их.

У међувремену, директор моралне смернице са Либијском националном армијом, бригадир Калед Ал Махјоуб, пратио је оно што је описао као "неуспех Турске да спроведе поморски маневар на који се рачуна након недавних промена", наводећи у телевизијској изјави да кретање противника у близини Сиртеа је “надувавање војне моћи”.

Ал-Махјоуб је такође видео да “Турци у својој оперативној соби тачно проучавају напад и плаше се његових последица, јер је могуће проширити подручје битке и изаћи из круга Сирте и Ал-Џафре.”

Званичник за Моралне смернице је додао: “Савет који је дат Ердогану, да се изврши брз напад да се турске жеље што пре спрече, али то се неће остварити, јер снаге либијске војске имају јаку арапску подршку.”

С друге стране, у извештајима за штампу наводи се да је Турска послала ракетне бацаче у Либију да подрже ГНА, напомињући да су турски бацачи, који имају ватрени домет од 40 километара, распоређени у близини града Сирте.

Осванули снимци провере борбености руске војске! Више о томе ОВДЕ.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји