Најновије

РУСКИ СЕВМАШ ПОБОЉШАО ПРОЈЕКАТ 885М ЈАСЕН: После Калибар-ПЛ и Оникса, сада ће носити и хиперзвучни Циркон!

Побољшана нуклеарна подморница Казан, Пројект 885М (Јасен-М) започеће државна испитивања у првој половини августа, објавила је руска новинска агенција ТАСС позивајући се на извор близак одбрамбеној индустрији Русије.

Руска подморница (Фото: РИА)

Планирано је да државна тестирања нуклеарне подморнице Казан почну у првој половини августа. Након њиховог успешног завршетка, подморница треба да буде испоручена морнарици пре краја 2020.” потврдила је агенција.

Нуклеарна подморница Казан је „100 % технички спремна за почетак тестирања“.

ТАСС још увек нема коментара из бродоградилишта Севмаш која се бави производњом подморнице.

Руска морнарица тренутно располаже подморницом Северодвинск, базном варијантом подморнице Пројекта 885 Јасен. Изградња подморнице Северодвинск започела је у бродоградилишту Севмаш на северозападу Русије 21. децембра 1993., поринута је 15. јуна 2010. и примљена је у службу у ратној морнарици 17. јула 2014.

Конструкција нове подморнице Пројекта 885М започела је 24. јула 2009. године, суви док је напустила 31. марта 2017. а тренутно је у фази тестирања и очекује се да се придружи руској морнарици крајем 2020. године.

Подморница на нуклеарни погон Северодвинск је у служби Руске Северне флоте где ће се налазити и подморница Казан када буде примљена у оперативну употребу.

Нуклеарне подморнице Пројекта 885 и 885М носе крстареће ракете типа Калибар-ПЛ и Оникс. Очекује се да ће подморница Северодвинск ускоро започети испитивања хиперсоничних ракета “Циркон”.

Турска добија новог војног савезника за борбе у Либији! Више о томе ОВДЕ!

Извор: logicno.com/ Никола Ж.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји