Најновије

ЛОВАЦ НА ДРОНОВЕ: Нови руски систем противваздушне одбране! (ВИДЕО)

Самоходни противваздушни артиљеријски систем „Деривација ПВО“ биће роботизован и постаће ловац на друге летеће роботе.

БМП 3 (Фото: Јутјуб)

Противваздушно самоходно возило засновано на борбеном возилу пешадије БМП-3 представља најновији систем противваздушне одбране руске војске и први пут је јавно представљено на Паради победе 24. јуна. Модул на даљинско управљање са аутоматским топом калибра 57 мм смештен је на високо покретној гусеничној шасији БМП-3. Оптичко-електронски систем навођења ради у пасивном режиму и недостижан је за ракете вођене радарским зрачењем.

Брзина испаљивања топа достиже 120 метака у минути, а селективно напајање и могућност употребе четири врсте муниције чине „Деривацију“ ефикасним и, што је најважније, јефтиним средством за борбу против беспилотних летелица.

„Министарство одбране Русије разматра могућност роботизације готово свих главних борбених возила: тенкова, борбених возила пешадије, самоходних артиљеријских система“, изјавио је за амерички часопис „Форбс“ стручњак за руске беспилотне системе Семјуел Бендет.

То значи да су опремљени најсавременијим компјутеризованим системом за контролу, везу и извиђање, који омогућава да се употребљавају и у роботизованој верзији и у верзији са посадом.  

Израда беспилотних система за борбу против беспилотних летелица један је од стратешких праваца развоја војне технике, јер могућности дронова непрестано расту и човек није увек у стању да брзо одреагује на њихов напад.

Прочитајте ОВДЕ   коме је то запретио Кадиров.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube