Најновије

ОПЕРАЦИЈА "ПРОРОК" ЈЕ ОПРАВДАЛА СВОЈЕ ИМЕ: Ирански сателит из свемира надгледа највећу америчку војну базу на Блиском истоку (ФОТО)

Ваздухопловне снаге Исламског револуционарног гардијског корпуса (ИРГЦ) у среду су објавиле снимке базе Ал-Удеид у Катару, у којој се налазе хиљаде америчких трупа, а које је снимио новоизбачени ирански сателит Ноур-1.

Ирански сателит (Фото: јутјуб)

Слике снимљене методом мозаикације сателита Ноур-1, који је успешно лансиран 22. априла, високе су резолуције и показују највећу америчку ваздушну базу на Блиском истоку у Катару, у којој живи готово 13.000 америчких војника.

ИРГЦ-ове сателитске снимке ваздухопловне базе Ал-Удеид долазе на позадину навода америчког команданта свемирских снага, генерала Џеј Рејмонда 26. априла да је Ноур-1 „само веб камера у свемиру; мало вероватно да ће пружити информацију “.

ИРГЦ лансирао је сателит током операције која је организована у Дашт-е Кавиру, иранској широкој пустињи.

Касед је тросттепенски лансер који користи комбиновано чврсто и течно гориво и са њега је сателит послат у свемир.

Сателит је постављен у орбиту на 425 км изнад Земљине површине.

Сателит је послат у свемир на годишњицу оснивања ИРГЦ-а (22. априла 1979).

ИРГЦ је у уторак саопштио да је започео завршну фазу вежби 'Велики пророк-14' у јужном делу земље и додао да се Ноур-1 сателит користи за надгледање ратних игара.

Поред тога, ИРГЦ је други дан Великог пророка-14 испалио балистичке ракете са подземних платформи.

Успешно испаљивање балистичких ракета у потпуности сакривених у камуфлажи дубоко под земљом важно је достигнуће које би могло представљати озбиљне изазове непријатељским обавештајним агенцијама, саопштила је новинска агенција Фарс.

У завршној фази вежби ИРГЦ-а, која се одвијала у водама Персијског залива и Ормуског мореуза, беспилотне летелице ИРГЦ-а напале су импровизовани непријатељски носач авиона, преузевши потпуну контролу над њим након удара у командни центар.

Америчка војска напушта Немачку, један део креће према Русији! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube