Најновије

АМЕРИЧКА ВОЈСКА ОБЕЗГЛАВЉЕНА: Генерали избачени из строја

Неколико високих официра из руководства оружаних снага САД одмах су стављени у карантин због могуће заражености вирусом корона. Пентагон је нагласио да то неће утицати на борбену готовост војске и морнарице Сједињених Држава.

Генерал Марк Мили (Фото: Flickr)

Све је започело позитивним тестом на ковид-19 заменика команданта обалске страже САД, адмирала Чарлса Реја. Тестиран је након показивања благих симптома и забрањено му је напуштање властитог дома.

Након тога, сво особље обалске страже које је било у блиском контакту са адмиралом, као и готово сви чланови Уједињеног комитета начелника штабова, стављени су у карантин. Ово тело, састављено од високих војних званичника, и саветује председника Сједињених Држава.

Пентагон је приметио да ниједан војник још увек нема позитивне резултате тестова на коронавирус или повезане симптоме. Одлука о изолацији донета је „из опреза“. Такође се каже да случај није повезан са избијањем епидемије која је погодила председника Доналда Трампа и друге званичнике Беле куће.

Највиши начелник оружаних снага САД и главни саветник председника, генерал Марк Мили, као и заменик начелника штаба, начелник штаба војске, начелник поморских операција, начелник штаба ваздухопловства, начелник сајбер команде, начелник свемирских снага, начелник Националне гарде и заменик команданта маринаца.

Према речима портпарола Пентагона Џонатана Хофмана, „није дошло до промена у оперативној спремности или способностима америчке војске“.

„Старији војни официри могу бити у пуној приправности и извршавати своје дужности са алтернативног радног места“, цитирала је Хофманову веб страницу Би-Би-Си.

У међувремену, Пентагон прати контакте свих наведених војних лица у вези са њиховим сусретима прошле недеље.

У пролеће 2020. године, коронавирус је урадио оно што ниједна светска сила није успела од краја Другог светског рата. Пандемија је приморала амерички носач авиона Теодор Рузвелт да прекине патролирање и склони се у луку. Нешто касније постало је познато да је избијањем ковид-19 погођено најмање још 40 пловила морнарице Сједињених Држава. Да ли ће пандемија променити америчку војску и морнарицу?

Шта се дешава у Нагорно-Карабаху, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји