Најновије

АНАЛИТИЧАР СЛЕДИО УКРАЈИНУ: Русија неће зауставити своје дивизије на 40 км од Кијева у случају новог напада на Донбас

Војни историчар Јуриј Дудкин указао је на лош развој догађаја за Украјину у случају почетка војне агресије у Донбасу.

Армија ДНР (Фото: РИА)

Ако украјинско руководство одлучи да спроведе снажни сценарио повратка непризнатих република у Донбасу, Кијев ће се суочити са фаталним последицама.

Стручњак је скренуо пажњу на то да међу становницима Донбаса који су  користили право на стицање руског држављанства, пре свега има „оних који служе у народној милицији“.

Ова околност доводи до чињенице да ће сваки мање или више озбиљни оружани сукоб у Донбасу аутоматски довести до масовне смрти руских држављана који трајно бораве у Донбасу.

Заузврат, у овој ситуацији Русија добија добар разлог за отворену војну интервенцију у сукобу ради заштите живота и здравља својих суграђана.

Као резултат, украјинске власти ризикују да се нађу у ситуацији сличној ситуацији грузијских власти, које су 2008. године одлучиле да изврше акт геноцида над становништвом Јужне Осетије.

„Да ли се сећате 2008. године, у Грузији, да су се руске трупе зауставиле на 40 километара од Тбилисија“, подсетио је Дудкин.

Истовремено, експерт је приметио да ће у овој ситуацији Русија поступити нешто другачије у случају нове провокације оружаних снага Украјине у Донбасу: „Мислим да руска војска, прискочивши у помоћ ДПР-у и ЛПР-у, неће стати 40 километара од Кијева“.

Историчар је приметио да ће руским војницима уз моћну подршку локалног становништва бити довољно пола сата да заузму све важне државне објекте у Кијеву.

Аналитичар једном емисијом срушио заверу око короне, погледајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји