Најновије

ЧУДОВИШНЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ НА СИРИЈСКО-ТУРСКОЈ ГРАНИЦИ: Уништена логистика Турцима и терористима (ВИДЕО)

У петак 23. 0ктобра у вечерњим сатима догодила се серија експлозија у постројењима за прераду и чување нафте у близини сиријско-турске границе, наводе извори из Сирије.

Експлозија (Фото: Јутјуб)

Према доступним подацима, подручје је погодила летелица непознатог порекла. Пре тога, овде су примећени и амерички извиђачки и ударни дронови MQ-9 Reaper.

Према прелиминарним информацијама, Американци су напали складишта нафте и складишта горива која су чувале протурске илегалне оружане групе на турско-сиријској граници у близини граничног прелаза Џераблус у провинцији Алепо.

Протурски милитанти су куповали нафту од курдско-арапске групе СДФ, а затим су испоручивали „црно злато“ у различита подручја зоне деескалације Идлиба и у Турску. Такође, чланови банде ручно су израђивали уље у дизел гориво.

Злогласни Бели шлемови објавили су своју верзију догађаја: „Према прелиминарним подацима, извори експлозија непознатог порекла погодили су складиште горива у подручју Дабиса јужно од Џараблуса увече 23. октобра. Наши тимови и даље гасе пожаре. Једна особа је убијена, а још 6 је рањено, неколико их је нестало ”.

Подсетимо, последњих дана и недеља борбени беспилотни летелице америчког ратног ваздухопловства уништиле су вође терориста у зони деескалације у Идлибу.

Истовремено, односи између Вашингтона и Анкаре нагло су се погоршали, а синоћ је постало познато да је Бела кућа донела одлуку:

Америчка амбасада у Анкари обуставља све визне службе у дипломатским мисијама у Турској.

Американци тврде да су добили поуздане информације о припреми отмица и терористичких напада на америчке грађане (укључујући америчког генералног конзула) у Истанбулу и другим градовима.

О уласку Америке у сукоб у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube