Најновије

ЈОШ ЈЕДАН НАПАД НА САУДИЈСКЕ ПОСЛУШНИКЕ У ЈЕМЕНУ: Хути атакују Јужни Јемен

Експлозија се догодила у близини владине палате Машик у јеменском граду Адену, преноси Ројтерс позивајући се на локално становништво и медије.

Хути (Фото: РИА Новости)

Како Скај Њуз Арабија појашњава, подручје зграде у којој се налазе новоизабрани министри могло је да погоди ракета или дрон. Да ли има жртава или рањених, још није познато.

Пре неколико сати у серији долазака аеродрома Аден догодила се серија снажних експлозија. Баш у том тренутку, чланови нове владе, који су стигли из Ријада, требали су да се спусте авионом. Ту експлозију можете погледати ОВДЕ.

Према извору агенције РИА Новости, први инцидент изазван је ракетним нападима из подручја која контролишу побуњеници Ансар Алах (Хути) у провинцији Таиз на југозападу Јемена. Скај Њуз Арабија је известио да су се дронови чули изнад аеродрома у Адену пре експлозија.

Као резултат напада, 22 особе су погинуле, више од 50 је рањено, а стање неких се оцењује као озбиљно. Министри нису повређени, пребачени су у владину палату. Зграду аеродрома и околна подручја заградиле су снаге безбедности. Министарство унутрашњих послова водиће комисију која ће истражити гранатирање.

О новим претњама у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји