Најновије

МАНИФЕСТО: Уместо помоћи против пандемије САД Европи шаље суперсонично нуклеарно оружје

Лист “Il Manifesto” пише о америчким намерама да у Европу пошаље најновије суперсонично нуклеарно оружје уз констатацију да је Италија од Америке очекивала мало праве хуманитарне помоћи, а не пројектиле.

Америчка ракета (Фото: Јутјуб)

“Уместо мало истинске хуманитарне помоћи која би нам добро дошла у време када смо погођени пандемијом ковида19, и остављени на милост фармацеутским компанијама, и након толико хуманитарних ратова којима су шокирале цео свет, од Америке смо очекивали мало праве хуманитарне помоћи. Али, уместо тога нам шаљу хиперсонично оружје које има центиметарску прецизност и које ће, вероватно, бити распоређено у земљама где већ постоји атомско оружје, Италији, Немачкој, Пољској и Румунији. Најновије оружје може у року од неколико минута да уништи Москву”, пише лист.

Према писању новине Путинова Русија, окружена проширењем НАТО-а на исток, сада реагира јединим и погубним совјетским наслеђем: наоружавањем.

Ово није нови хладни рат, пише лист, већ нешто много горе и потребно је измислити нову реч да би се описало шта нам се спрема.

Јер нови хиперсонични системи неће бити активиран притиском на дугме људског прста, већ ће дејство бити програмирано уметном интелигенцијом. Другим речима једном када крену биће немогуће зауставити ове пројектиле”, закључује лист “Ил Манифесто”.

То је знак да је пропао покушај прво руског председник Путина а затим и америчког Бајдена, да реактивирају споразум Старт о ограничењу ширења атомског оружја.

За шта ће САД сносити одговорност, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји