Најновије

АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАЦИ ИЗАБРАЛИ: Ово су пет најбољух руских војних бродова (ВИДЕО)

Угледни амерички магазин The National Interest објавио је чланак o пет најмоћнијих бродова руске морнарице.

Гремјашчиј (Фото: Министарство одбране Русије)

Лист наводи да је Русија од СССР-а наследила „огромну, ако не и надувану“ морнарицу, која је због недостатка средстава 90-их година пропала. Међутим, касније је Кремљ усвојио обиман програм обнове флоте, који укључује и дубоку модернизацију старих бродова и стварање нових.

Међу пет најмоћнијих руских бродова, аутор је именовао тешку нуклеарну ракетну крстарицу Петар Велики, перјаницу Северне флоте, највећи борбени површински брод.

Друга на листи је нуклеарна подморница класе Бореј „Кнез Владимир“. Опремљена је ракетама Булава. Напомиње се да је подморница ушла у службу 2020. године, а до 2027. морнарица намерава да наручи још шест таквих подморница.

Даље - нуклеарна подморница "Казањ" серије "Јасењ-М". Аутор је нагласио да поседује застрашујући арсенал - крстареће ракете Калибар-М домета до 4.500 километара.

Још једна крстарица на листи је Маршал Устинов, опремљен након модернизације крстарећим ракетама П-1000 Вулкан и ПК 9К33 ракетним системима Оса, као и комплексом С-300.

Као пето војно пловило на листи, стручњак листа поставио је корвету класе Гремјашчиј, способну да лансира хиперсоничне крстареће ракете Циркон, а такође је опремљен осмостепеним вертикалним лансирним системом са ракетама Калибар и Оникс.

Какву глупост је направила израелска војска, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube