Најновије

КИНЕСКИ СТРУЧЊАЦИ: Ко ће бити савезници Русије у рату против САД?

У случају војне конфронтације са НАТО алијансом и САД, Русија има два моћна савезника. Кинески стручњаци су именовали два стратешка партнера Москве.

САД против Русије (Фото: РИА ФАН)

Аналитичари кинеског листа Соху приметили су да односи Русије и САД пролазе кроз тешка времена. Најновија конфронтација Москве и Вашингтона достигла је врхунац, што је приморало руско Министарство спољних послова да прокоментарише ситуацију и напомене да су односи две силе на најнижој тачки од завршетка Хладног рата. Ако се ова конфронтација претвори у оружану фазу, САД ће такође подржати десетине земаља партнера НАТО савеза, пишу кинески стручњаци.

„Ко ће се борити на страни Руса? - постављају питање кинески аналитичари.

Соху се подсетио да је већ једном председник Русије Владимир Путин у једном интервјуу одговорио на ово питање. Затим је цитирао изјаву цара Александра III да Русија има само два лојална савезника: флоту и војску. И као што је примећено у Кини, до данас се мало тога променило. Русија се не ослања ни на кога другог осим на моћ своје војске, морнарице, ваздухопловства и нуклеарног оружја.

Импресивни нуклеарни арсенал и супериорност руске војске чувају земљу од америчке агресије, јер ће то за све земље имати непоправљиве последице, ако не и њихов потпуни нестанак са лица земље. Вашингтону остаје само да покуша да изврши притисак на Москву, али ван војне сфере.

Према мађарском политикологу Ласлу Кемењију, сукоб између САД и Русије прешао је прилично на подручје психолошког ратовања. Кемењи је то видео у последњој изјави америчког лидера Џоа Бајдена о руском колеги Владимиру Путину.

Са каквим оружјем Украјина креће у рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји