Најновије

ТУРСКА БАЗА У ЦРНОМ ДИМУ: Народ се дигао против окупације (ВИДЕО)

Становници сиријске провинције Идлиб одржали су 22. јула у селу Џебел ал-Завија велики протест против размештања турских снага на десетине локација у региону и употребе Идлиба као базе за непријатељства против сиријске владе.

Протест у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Бесни људи су запалили аутомобилске гуме у близини турских контролних пунктова и блокирали путеве.

Ови протести становништва у Идлибу далеко су од изолованих, чак и милитанти праве нереде у провинцијама, само што је њихово незадовољство обично повезано са неисплаћивањем плата од стране Турака.

Припадници терористичких формација масовно напуштају своје положаје и не покоравају се командантима на терену, захтевајући побољшање услова. Извор портала Рускаја Весна је рекао да милитантима већ четврти месец није исплаћен обећани новац, а услови у којима се држе често су гори од сиромашних избеглица из кампа Ал Хол.

Становништво провинције је уморно од безакоња и самовоље терориста.

Поред чињенице да милитанти непрестано провоцирају у насељима, становници Идлиба су под сталном претњом убиства, отмице или пљачке протурских група и турских трупа.

Стални живот суочен са хуманитарном катастрофом разлог је због којег народ Идлиба живи у сиромаштву и свакодневно мора да се бори за свој опстанак.

Како је Русија прешла са речи на дела, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube