Најновије

КРАХ ПОНОСА ВАЗДУХОПЛОВСТВА САД: Ево како изгледа стелт бомбардер Б-2 после несреће! Олупина вредна милијарде долара! (ВИДЕО)

Сателитски снимци показују амерички стелт бомбардер Б-2 који се у уторак срушио у ваздухопловну базу Вајтман у Мисурију.

Б-2 авион. (Фото: Јутјуб)

Са ценом од две милијарде долара, авион је једно од најскупљих и најопаснијих оружја америчке војске.

До пада је дошло у уторак око 12.30, када је авион био на рутинској мисији обуке и доживео је "квар у лету", рекла је портпаролка ваздушних снага Џенифер Грин, пренела је Кеј-Ем-Би-Си Њуз.

Дејли Мејл је известио да је у авиону дошло до хидрауличног квара и да се његов главни пристанишни лучки порт срушио у тренутку доласка авиона на слетање-што је довело до склизања Б-2 са писте и његовог крила у земљу. Ваздухопловство није потврдило ову верзију догађаја, али сателитски снимци компаније Планет Лабс Инц показују авион на земљи тик уз бочну страну писте са крилом у земљи.

Нема извештаја о повређенима или пожарима. Савезна управа за ваздухопловство поставила је привремено подручје ограничења лета са радијусом од 10 километара и 2.438 метара у висину „ради обезбеђивања безбедног окружења за истрагу несрец́е“. Ограничење престаје у петак у 20 сати.

Од 21 бомбардера Б-2 икада направљених, 20 остаје након пада у Гуаму 2008. ТВ станица је известила да је Мисури Б-2 стациониран у бази од 1993. Није јасно колико је авион оштец́ен при слетању.

Бројни авиони Б-2 из базе придружили су се у Норвешкој ради успешне операције и били су распоређени у мисији на Исланду и Великој Британији раније ове године.

Драјв је известио да би материјали који се користе за израду Б-2 могли постати отровни током несрец́е. Невидљиви бомбардер може носити и нуклеарно и конвенционално оружје, преноси Индепендент.

У несрец́и на Гуаму 2008, два пилота су преживела и авион није носио муницију. До окончања истраге, преосталих 20 бомбардера Б-2 били су приземљени два месеца након неуспешног полетања.

Истрага је открила да су обилне кише оштетиле сензоре који израчунавају брзину и висину.

Русија је спремна да нападне турске трупе у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Kурир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји