Најновије

МИСИЈА ОЕБС-А ОБУСТАВЉА РАД У ДНР: Уплашени за своју безбедност

Специјална посматрачка мисија ОЕБС -а обуставила је своје активности у Донбасу из безбедносних разлога, пренела је новинска агенција Ројтерс позивајући се на шефа посматрачке мисије Јашара алита Чевика.

ОЕБС (Фото: РИА Новости)

„Због наше бриге за безбедност и на основу наших правила и разматрања о безбедности, обуставили смо наше активности“, рекао је он.

Према речима шефа мисије, активности организације су обустављене због протеста одржаних у близини седишта у Доњецку против нечињења међународних посматрача у вези са отмицом официра представништва ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре Андреја Косјака, коју су учинили припадници украјинских безбедносних снага.

У исто време, канцеларија у Луханску Специјалне посматрачке мисије ОЕБС -а још није примила наређења за смањење активности ове организације. Ово је известило Министарство спољних послова ЛПР -а позивајући се на шефа канцеларије Јургена Велнера.

„Према његовом (Велнеровом) мишљењу, Ројтерсове информације се читају двосмислено и не тичу се луганске канцеларије мисије ОЕБС -а. Канцеларија у Луганску није добила никаква упутства од руководства мисије и наставља да ради као и обично “, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова ЛНР.

Раније је ЛНР прекинула све контакте са Кијевом у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре након што је Украјина заробила њиховог официра.

Лукашенково упозорење можете да погледате ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји