Најновије

НАПАДНУТИ РУСКИ МИРОВЊАЦИ У ПРИДЊЕСТРОВЉУ: Пуштена бомба са дрона

У Придњестровљу је дрон бацио две експлозивне направе на територију возног парка резервне јединице мировног контингента, саопштио је Истражни комитет непризнате републике.

Руси у Придњестровљу (Фото: РИА Новости)

„Неидентификована летелица (дрон) је 5. јуна, око 5.10 часова, бацила две експлозивне направе, вероватно гранате РГД-5, на територију паркинга код села Владимировка“, наводи се у саопштењу.

Како је саопштено, није било повређених и материјалне штете. На лицу места, стручњаци су извршили неопходне истражне и оперативне мере и запленили делове експлозивних направа.

Истражни комитет непризнатеПМР отворио је кривични поступак по члану „Саботажа“. Околности онога што се догодило се утврђују.

Раније се у Приднестровљу догодила серија терористичких напада - у згради Министарства државне безбедности ПМР, у близини касарне код села Паркани, на кули радио-телевизијског центра код села Мајак, у војној канцеларији у Тираспољу. У Придњестровљу је уведен „црвени“ ниво терористичке претње, који је крајем маја спуштен на „жути“.

Према речимапредседника Придњестровља Красноселског, трагови организатора експлозија воде у Украјину. Осим тога, са територије суседне државе, пуцано је на село Колбасна, где се налази једно од највећих складишта муниције у Европи.

Рогозинову претњу Црној Гори прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји