Најновије

СКАНДАЛ У БРИТАНСКОЈ ВОЈСЦИ: Падобранци због оргија не иду на НАТО вежбе на КиМ

Стотинама британских падобранаца отказано је годишње распоређивање у оквиру мисија НАТО-а на Балкану након што су се појавили снимци оргије у једној енглеској касарни.

Британска војска (Фото: Министарство одбране Уједињеног Краљевства)

У писму генералима и командантима, нови шеф британске војске, генерал сер Патрик Сандерс, рекао је да није вољан да "ризикује мисију и репутацију војске" слањем у иностранство војника који су учествовали у инициденту, преноси Гардијан.

Наводно, осам падобранаца из 16. британске ваздушно-јуришне бригаде је под истрагом након што су снимљени у сексуалном односу са женом, цивилом у касарни Мервил у Колчестеру у источноенглеској грофовији Есекс, док су десетине других посматрале тај чин.

Иако је војна полиција утврдила да нема елемената за кривично гоњење, Сандерс је рекао да је та активност могла бити протумачена као "оцрњивање жена" и да је "у супротности са војним вредностима и стандардима", известио је лист Тајмс, који је имао увид у писмо.

Лист наводи да се верује да је жена кришом боравила у касарни чак 31 пут за пет месеци. Истиче се да је инцидент уследио након низа других случајева лошег понашања током вежбе у Северној Македонији у мају, када су припадници Tрећег падобранског батаљона оптужени за "непрофесионално понашање" током вежбе, заједно са војницима из других јединица.

Уместо одласка на десетодневну војну вежбу НАТО-а у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији, од падобранаца се тражи да "размисле о томе где нису испунили очекивања британске војске".

Ко пише поруке на пројектилима којима гађају Русе у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС/Гардијан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји