Најновије

"ОВО ЈЕ УЖАСНО, БУДНИ СМО ЗА СЛУЧАЈ ДА МОРАМО ДА НАПУСТИМО КУЋУ!" Страховите борбе у главном граду арапске државе! (ВИДЕО)

Најмање две особе, мушкарац и жена, убијени су у током уличних борби у главном граду Либије, Триполију, саопштили су медицински извори, јавља Ројтерс. Интензивне уличне борбе сукобљених либијских фракција избиле су током протекле ноћи у престоници Триполију и трајале су и току дана.

Сирија. (Фото: Јутјуб)

Супарничке стране су интензивно размењивале ватру, а чуло се и неколико детонација.

Последњих неколико недеља око главног града Либије груписале су се и концентрисале супротстављене оружане фракције, а сукоби у центру Триполија ескалирали су због покушаја успостављања контроле над либијском владом, потврдили су очевици извештачу Ројтерса.
На сликама и видео снимцима који су објављени на мрежама виде се војна возила како јуре улицама, борци који пуцају и локално становништво које покушава да угаси пожаре.

Главни поилитички сукоб у Либији води се између Владе националног јединства у Триполију са Абдулхамидом ал-Дбеибом на челу и ривалске фракције коју предводи Фати Башага, а коју подржава парламент са седиштем на истоку земље.

- Ово је ужасно. Моја породица и ја нисмо могли да спавамо ноћас због сукоба. Бука је била толико велика и застрашујућа. Били смо будни за сваки случај да морамо брзо да напустимо кућу. То је језив осећај - рекао је Абдулменам Салем, становник централног дела Триполија. Мисија Уједињених нација у Либији изразила је забринутост због окршаја.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји