Најновије

ПУТИН СТАВИО ТАЧКУ: Израел и САД у великом проблему

Стварање палестинске државе у границама из 1967. године је кључни услов за решавање палестинско-израелског сукоба, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Он је то рекао, како преносе руски медији, у поруци палестинском лидеру Махмуду Абасу поводом Међународног дана солидарности са палестинским народом.

„Сада, када крвави сукоб доноси много патње цивилима Палестине, мислим да је од посебне важности потврдити доследан став Русије у корист остваривања легитимног права вашег народа да створи сопствену, суверену државу унутар границе 1967. са престоницом у Источном Јерусалиму.

Управо је то кључни услов за постизање свеобухватног, дугорочног и праведног палестинско-израелског решења ситуације“, наводи се у Путиновој поруци коју је на скупу у Амбасади Републике Србије прочитао заменик шефа руске дипломатије Михаил Богданов. Палестина у Русији.

Руски лидер је истакао да је сигуран да заједнички напори могу да обезбеде даљи развој „традиционално пријатељских руско-палестинских односа и обострано корисне сарадње у различитим сферама“.

Путин је додао да рад у овом правцу одговара интересима обе земље и да је у складу са јачањем регионалне безбедности.

Желим вам добро здравље и успех, а свим Палестинцима мир, просперитет и напредак у њиховој родној земљи“, рекао је руски председник.

СЦЕНАРИО ИЗ БАХМУТА СЕ ПОНАВЉА, КЛЕШТА СЕ СТЕЖУ: Авдејевски котао кључа (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube