Најновије

РУСИЈА СЕ СПРЕМА ЗА ВЕЛИКИ СУКОБ НА АРКТИКУ: База Нагурскоје се шири

Русија се спрема за сукоб великих размера на Арктику, пише Питер Сучију, колумниста америчког листа 19FortyFive.

База на Арктику (Фото: министарство одбране Русије)

„Последњих година Москва је више него јасно ставила до знања да овај регион сматра својим и да тамо јача своје војно присуство“, напомиње аутор.

Према његовим речима, то је укључивало проширење ваздухопловне базе Нагурскоје. База, која је први пут изграђена 1950-их као метеоролошка станица и комуникацијска испостава између евроазијског копна и Северног пола, је објекат у облику тролиста.

Сучију напомиње да из базе лете ловци-пресретачи МиГ-31. Према његовом мишљењу, у будућности се на том војном објекту могу појавити војна возила попут Армата, Курганец-25 и Бумеранг.

„Још није јасно када ће ове машине бити послате на Арктик. Као и други руски војни програми, они изгледају обећавајуће, али није јасно да ли Москва има ресурсе за производњу ових машина у великим количинама“, закључује аутор.

У августу 2020., лист The Drive је приметио да је Русија продужила дужину писте на арктичком аеродрому Нагурскоје на Земљи Александре, најсевернијем архипелагу земље, са 2,5 километара на „колосалних” 3,5 километара.

О нападу на америчку базу у Сирији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји