Најновије

Oстали без оружја? Много тога је испоручено Украјини aли...

Биће потребно 10 до 15 година да се попуне западне залихе артиљеријске муниције која се користи за подршку украјинској војсци у борби против руске агресије.

Ову информацију саопштио је власник великог произвођача оружја Чехословачка група (CSG).

Упркос приливу муниције у Украјину, власник CSG Михал Стрнад рекао је да украјинским снагама понестаје муниције јер западне владе полако остају без својих арсенала због ограничења производних капацитета.

"Артиљеријска муниција је ових дана веома ретка роба“, рекао је он.

"Процењујем да ће бити потребно 10-15 година да се попуне залихе (западних армија)" због рата у Украјини, додао је Стрнад.

Европске владе су у великој мери искористиле своје арсенале да подрже Украјину. Стрнад каже да Украјина испали 40.000 граната недељно из неколико стотина хаубица које су јој дале западне земље.

"Много тога је испоручено Украјини“, рекао је он. "Међутим, чињеница је да Украјинци данас пуцају мање него што би могли јер немају довољно муниције.

CSG је главни снабдевач Украјине модернизованим оружјем из совјетског доба, укључујући тенкове, хаубице, вишецевне ракетне бацаче и борбена возила.

CSG на свом инвентару има 90 модернизованих тенкова Т-72 које су платиле САД и Холандија.

Међутим, CSG-ове залихе оружја из совјетског доба такође су се смањиле, а на тржишту је остало мало погодног за модернизацију и испоруку у Украјину, истиче Стрнад.

ОГЛАСИЛА СЕ РУСКА ВОЈСКА: Детаљи о украјинском нападу на унутрашњост Русије

Извор: B92/Јутарњи

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји