Најновије

НАСТАВЉАЈУ СЕ МИСТЕРИОЗНИ НАПАДИ: Војска зна како са ИД-ом и Ал-Каидом, али са овима се никад не зна!

Четворица сиријских војника и обавештајних официра убијена су и рањена у два нова одвојена напада у јужној провинцији Дара.

Џихадисти. (Фото: Јутјуб)

У првом нападу, неидентификовани наоружани нападачи отворили су ватру на двојицу војника Четврте дивизије САА док су пролазили путем између градова Тел Шихаб и Музајриб у западној Дари. Један од војника је погинуо, док је други рањен. Обе жртве су пореклом из Даре.

У другом нападу су неидентификовани наоружани нападачи гађали двојицу официра из обавештајне управе сиријског ваздухопловства западно од града Даел у северној Дари. Убијен је један од двојице официра, поручник Мустафа Абул Хаким из Хомса. Други полицајац је задобио повреде.

Ниједна група још није преузела одговорност за нападе. Такве нападе обично изводе радикални милитанти или ц́елије ИД-а, за које се зна да су активни у северној и западној Дари.

Напади на чланове владине службе, па чак и на бивше побуњенике у Дари повец́али су се овог месеца. Ни цивили нису поштеђени. Наоружани нападачи су у Тел Шихабу убили Ахмада Хасиша, бившег спасиоца.

Које “тешке компромисе” Бајден тражи за Косово? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји