Најновије

ТУРСКИ КОМАНДОСИ УШЛИ У ИРАК: Ратни авиони бомбардују, у току је војна операција огромних размера (ВИДЕО)

Турска војска је покренула копнену и ваздушну операцију против Радничке партије Курдистана (ПКК) у ирачком региону Курдистана. У првим сатима нове операције, снаге командоса спустиле су се у регион Метине из хеликоптера, док су ратни авиони гађали положаје ПКК.

Турски авион (Фото: Јутјуб)

- Јуначки командоси херојских турских оружаних снага налазе се у северном Ираку - објавило је турско Министарство националне одбране на Твитеру.

Председник Реџеп Тајип Ердоган, који је операцију назвао "Канџе-муња", обратио се командном центру операције видео позивом. Ердоган је рекао да је операција намењена "потпуном заустављању присуства тероризма" на јужној граници Турске.

- Нема места за сепаратистичку терористичку групу у будућности Турске, Ирака или Сирије - рекао је он мислећи на ПКК.

- Наставићемо да се боримо док не искоренимо ове банде убица, које не доносе ништа осим суза и разарања - рекао је Ердоган.

Турска војска је поделила снимке на којима се виде ваздушни напади на положаје ПКК, акције слетања и импровизоване експлозивне направе које су иза себе оставили курдски герилци.

У фебруару је Турска извела операцију "Канџасти орао 2" на планинама Гара у Курдистану. Неутрализовано је 48 бораца ПКК. Турска војска је изгубила три војника. Убијено је и 13 турских заробљеника.

Ефикасност турских операција у региону Курдистана често је преувеличавана. Упркос свим недавним операцијама, ПКК је и даље активан у неколико делова региона.

Ирачка војска пожурује повлачење Американаца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји