Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ СПРЕМА НОВИ НАПАД: Руси показали снимак извиђања (ВИДЕО)

Погоршање стања у Сирији: припрема се нови напад на владине снаге.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Ваздушно извиђање руских ваздухопловних снага открило је да су у јужном делу зоне деескалације у Идлибу током протекла 24 сата терористи групе Хурас ал-Дин (Ал-Каида у Сирији) и Ансар ат-Тавхид практично имали завршио припреме за напад на регионе под контролом Дамаска и владиних трупа.

Утврђује се да су милитанти скоро завршили са припремама за напад на објекте Сиријске арапске армије (САА). Поред тога, војна опрема пребачена је у подручје Кнедах, 40 км од Идлиба, укључујући групу пикапа са ракетним бацачима, до 300 милитаната и неколико камиона са муницијом. Неке од ових снага могу се видети на снимцима руског извиђачког дрона.

Милитанти Хурас ал-Дин нису ништа мање активни у обрачуну са протурским терористичким формацијама.

Током последњих неколико дана, екстремисти су три пута напали контролне пунктове и колоне милитаната које подржавају Турци, а такође су покушали да поврате контролу над градом Марет Ел-Ихуан.

Локално становништво је прво које пати од свих ових сукоба. На пример, исти милитанти из „Хурас ал-Дина“ недавно су напали и опљачкали конвој са хуманитарном помоћи за избеглице.

Тако се на северозападу Сирије бележи приметно погоршање ситуације због неспособности Турске да испуни своје обавезе према руско-турском меморандуму о Идлибу.

Нерад и неспособност Анкаре да одвоје умерену опозицију од екстремиста довели су до наглог пораста џихадистичких група у провинцији.

Како су Турци свом снагом ударили на Курде у Ираку, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји