Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НАСТАВЉА СЕ ТУРСКА ИНВАЗИЈА НА ИРАК: У току је немилосрдно чишћење упоришта ПКК, отпор је жесток!

Турско Министарство националне одбране објавило је 4. маја видео снимке ваздушних напада на "терористичке" циљеве ПКК у северном Ираку, где су турски авиони укључени у две антитерористичке операције Пенче-Шимшек и Пенче-Јилдирим.

Турска војска. (Фото: Јутјуб)

- Три терористичка командоса ПКК који су пушкомитраљезима отворили ватру у подручју "Штита Еуфрата" неутралисани су одговором наших командоса. Склониште које припада терористима уништено је из наших борбених возила - наводи се у саопштењу од 4. маја.

Неколико видео записа на којима се види како турски војници уклањају тела погинулих курдских бораца из скровишта ПКК на северу Ирака појавило се на мрежи. Према турским извештајима, укупно су у пец́ини пронађени посмртни остаци 18 чланова ПКК.

Објављен је снимак трофеја узетих током операције против ПКК на северу Ирака. Пушке, митраљези, минобацачке гранате, РПГ-ови и друга муниција заплењена је од стране турске војске. Склониште је наводно уништено.

С друге стране, Курди такође извештавају о својим војним успесима против Турака. Снимак напада ПКК у регији Авасин, који се догодио 26. априла, објављен је на мрежи.

Према изјавама, у нападу су убијена најмање четири турска војника. На снимку се виде курдски војници који користе америчке пушке М16А4 и бацаче граната АТ4. ПКК тврди да је убијено више од 120 турских војника, међутим, ове тврдње су прилично далеко од истине.

Други видео запис наводно приказује курдску војну активност у региону Заб у северном Ираку. ПКК је 29. априла саопштио да су његови борци напали тајну турску базу у близини села Шеладизе у регији ирачког Курдистана.

Украјина ископала 400 километара противтенковског рова на граници са Русијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји