Најновије

ДО САДА НЕВИЂЕНО ОРУЖЈЕ: ''Пловећи тенк'' за уништење банди по острвима (ВИДЕО)

Индонезија је произвела борбено возило које може да плута и плови, а уз то и пуца попут тенка.

Tank Boat (Фото: Јутјуб)

Ради се о хибридном борбеном возилу намењеном одбрани, које је названо Tenk Bout. Ово возило може да пређе 965 километара с једним резервоаром горива, што је идеално за одбрану острва која чине Индонезију. Осим тога, возило може да транспортује више од једног вода индонезијских маринаца.

Tank Boat је већ у фази тестирања недалеко од обале Бањувангија, а ако се покаже добро, министарство одбране ће купити још примерака од компаније PT Lundin.

Земља се бори против организованог криминала, а криминалци користе бројна острва за нападе и скровишта. Оваква возила ће, међутим, омогућити брзи транспорт војске с острва на острво, као и искрцавање на обалу, преноси портал Klix.ba.

Пловећи тенк је дуг 18 и широк 6,4 метра, покрећу га два МАН-ова мотора од по 1.200 КС, као и две водене млазнице. Максимална брзина кретања износи до 40 чворова. Добро је опремљен наоружањем, а и војници могу са собом да понесу доста оружја. Кокерил 105-милиметарски топ испаљује противоклопне и високоексплозивне гранате.

Индонезија је недавно изгубила подморницу, чији су се остаци појавили на површини мора након опсежне потраге. Индонежански званичници тврде да је немачка подморница Нангала-402 била у одличном стању пре несреће.

Како руска ракета уништава израелско оклопно возило, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube