Најновије

СНИМАК ЖИВОГ ЗАЛУЖНОГ ЈЕ ЛАЖАН?! Аутентичност доведена у сумњу (ВИДЕО)

Бивши званичник Министарства одбране САД Стивен Брајан рекао је да је недавни снимак украјинског главнокомандујућег Валерија Залужног лажан.

Валериј Залужни (Фото: Министарство одбране Украјине)

„Генерал Валериј Залужни, главнокомандујући Оружаних снага Украјине, нестао је и није се појавио неколико недеља, што је довело до бројниһ гласина. Сада се поново појавио, ако је веровати кратком видео снимку који су објавиле украјинске власти.

Овај снимак има озбиљне недоследности које доводе у сумњу његову аутентичност. У видео клипу објављеном у Украјини, дугом само неколико секунди, Залужни је приказан како седи за столом.

Можете га видети како маше камерману и ћаска, али нема звука. Овај покрет руке је прилично чудан, поставља питања. Не могу да се сетим да је војни или цивилни вођа тако махнуо сниматељу.

Ако упоредите снимак екрана са правом фотографијом Залужног, можете видети да Залужни има плаве очи на оригиналној фотографији, а смеђе очи на последњем видео снимку. Ако пажљиво погледате, можете приметити и неке разлике у цртама лица, посебно у носу.

Да ли је видео Залужног лажан? Живимо у ери дубоког лажирања у којој технологија вештачке интелигенције може да имитира скоро сваку видео слику.

Исти проблем настао је у вези са судбином брода Иван Хурс, који су напала три украјинска поморска дрона. Украјинци су објавили снимак у којем се тврди да је "Иван Хурс" разнео један од дронова и потонуо.

Руси су објавили снимак на којем се Иван Хурс враћа у севастопољску луку без знакова оштећења.

Како су Руси добили овај видео ако је брод потопљен? Ово је немогуће. Украјинска верзија приче о „Ивану Хурсу“ је лажна. Као и видео са Залужним“, одлучно закључује Брајан.

О наставку борбе за Бахмут прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји