Најновије

ГРМИ МЕДВЕДЕВ: Јел хоћете хиперсоничне ударе по Европи?

Фог Расмусен никада није био нарочито бистар, а ево до каквих предлога је довело то што је у погрешно време постао саветник свакојаких похлепних гњида попут Порошенка и осталих корумпираних нациста, каже бивши лидер РФ


Андерс Фог Расмусен никада није био нарочито паметан човек, а сада је у потпуности подлегао "малоумној доктрини", написао је данас заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев на Телеграму, коментаришући последњу изјаву саветника украјинског председника за "Гардијан".

У интервјуу за овај британски лист, Фог Расмусен, који је раније сарађивао са претходним украјинским председником Петром Порошенком, је изјавио да "уколико НАТО не може да се договори о конкретној мапи пута за Украјину, постоји јасна могућност да неке земље појединачно предузму акцију". Расмусен је даље навео да би Пољаци "озбиљно размотрили улазак у Украјину", уколико на следећем НАТО самиту у Виљнусу Кијев не добије безбедносне гаранције.

"У интервјуу за 'Гардијан' он је изјавио да, уколико бандеровска Украјина не добије од НАТО-а позив у Виљнусу, земље Алијансе могу у Украјину да пошаљу своју војску. Рецимо да то ураде самостално... Да ли сте о томе питали становништво тих земаља?", додао је Медведев.

Он је подсетио да би на такво директно укључивање трећих земаља у конфликт у Украјини уследио одговор из Москве, алудирајући на то да Европљани нису заинтересовани за "хиперсоничне нападе по Европи".

"Ко од њих жели рат са Русијом? Желите хиперсоничне ударе по Европи, зар не? А шта ујка Сем (САД) мисли о овоме? То ће се односити и на њега...", упозорио је Медведев, те поручио:

"Ево како изгледа када неко у погрешно време постане саветник свакојаких похлепних гњида попут Порошенка и осталих корумпираних нациста".

ЈАВИО СЕ ШОЈГУ: Украјинци променили правац и напали

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји