Најновије

СМРДИ НА СВЕТСКИ СУКОБ: НАТО трупе улазе у Украјину ускоро?

Неки би рекли "смрди" на велики сукоб, а како ствари стоје све карте су на столу и све ово може да се деси ускоро.

Не смирује се ситуација у Украјини, а како ствари стоје и како тврде бројни војни аналитичари и стручњаци рат заправо тек почиње. 

Опипавање пулса, отварање нових фронотва, испробавање оружја, стрпљења.

Данас је и Дејан Берић рекао да је Пољска на прагу да и званично уђе у конфликт са Русијом и то директно, како Берић наводи све се више може чути пољски језик на терену, а то не слути на добро. 

Украјинска контраофанзива нема снаге, али ако се сви удруже, онда је велико питање у ком правцу може да оде овај сукоб, ако се још неко умеша, може доћи до нуклеарне катастрофе. 


„Ако НАТО не може да се договори о конкретној мапи пута за Украјину, постоји јасна могућност да неке земље појединачно предузму акцију”, рекао је у среду, преноси „Гардијан”.

Како је Расмусен оценио, Пољска би могла бити једна од тих земаља.

Мислим да би Пољаци озбиљно размотрили улазак у земљу и формирање коалиције добровољаца ако Украјина не добије ништа у Вилњусу“, рекао је он.

Расмушен је, након пропутовања Европом и САД, током којег је покушао да оснажи војну подршку Украјини, тврди да би размештање страних трупа у Украјини било у складу са међународним законом ако Кијев затражи.

Актуелни генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је недавно потврдио да ће се у Вилнусу разматрати одређени степен безбедносних гаранција за Украјину, али је нагласио да се пуне гаранције могу понудити само чланицама Алијансе.

Блок је први пут обећао да ће Украјини одобрити чланство још 2008. године, а Кијев је званично поднео захтев за придруживање прошлог септембра, иако од тада питање украјинског чланства није значајно узнапредовало.

ПУКОВНИК МЕКГРЕГОР НА СРПСКОЈ СТРАНИ: Нико није обраћао пажњу на кулу српских лобања у Нишу (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс – Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји