Најновије

ХВАЛА УЈКА БАЈДЕНУ - Војна парада у Кабулу: Како су Американци од терориста створили моћну армију (ВИДЕО)

Талибанске снаге одржале су данас војну параду у Кабулу користећи заробљена оклопна возила америчке производње и руске хеликоптере. Тиме су, како наводи Ројтерс, показали трансформацију из побуњеничких снага у редовну војску.

Оставио им Бајден (Фото: Јутјуб)

Талибани су деловали као побуњенички борци две деценије, али су искористили велику залиху оружја и опреме која је остала после пада владе, коју је подржавао Запад у августу, како би обновили своје снаге, пренела је агенција.

Парада је организована након завршетка обуке 250 војника, рекао је портпарол Министарства одбране Енаиатулах Хваразми.

На паради је учествовало десетине америчких оклопних возила М117, који су се кретали главним путем у Кабулу и хеликоптери МИ-17 који су патролирали изнад њих.

Многи војници су носили пушке америчке производње М4.

Већина оружја и опреме коју талибанске снаге сада користе је оно које је Вашингтон испоручио влади у Кабулу у покушају да изгради авганистанске националне снаге способне да се боре управо против њих.

Талибански званичници су рекли да ће пилоти, механичари и други експерти из бивше Авганистанске националне армије бити интегрисани у нове снаге које су, такође, почеле да носе конвенционалне војне униформе уместо традиционалне авганистанске одеће коју иначе носе њихови борци.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји