Најновије

НАТО ХВАЛИ РУСКИ ПВО СИСТЕМ: Има скоро стопостотни учинак против америчких ракета у Сирији (ВИДЕО)

Руски противваздушни ракетни и топовски системи Панцир-С идеални су за уништење војних беспилотних летелица, наводи се у извештају Заједничког центра изврсности ваздухопловних снага НАТО-а, који предводи командант америчког ваздухопловства у Европи и Африци Џефри Ли Харигјан.

Панцир-С1М (Фото: РИА Новости)

У њему се напомиње да је „Панцир-С“ првобитно развијен за заштиту од авиона и хеликоптера, као и за одбрану система ПВО великог домета од удара прецизним оружјем, посебно са малих висина.

„Због ових карактеристика,„ Панцир-С1 “је идеалан за борбу против читавог низа малих и тактичких војних беспилотних летелица, а такође вам омогућава да затворите јаз који постоји у редовним јединицама ПВО између посебних система за противљење великим дроновима и мини-дроновима ", каже се у извештају. ...

Према томе, „Панцир“ и слични комплекси представљају растућу претњу за НАТО и требало би их неутралисати пре него што уђу у битку, закључују аутори извештаја.

Скренули су посебну пажњу на то како је Турска реаговала на елиминацију само једног сиријског „Панцира“ током војне операције у Идлибу.

„То је био оперативни циљ који представља стварну претњу беспилотним летелицама које изводе мисије ваздушне подршке за копнене снаге и захтевају моментално уништавање“, каже се у документу.

Да би поразила „Панцир“, турска војска је спровела интензивну операцију електронског сузбијања, а његово уништавање постало је критични тренутак за постизање циљева целокупне операције, напомињу аутори.

Као што следи из отворених извора, током борбене употребе у Сирији и Либији ракетни систем ПВО Панцир-С1 уништио је више од стотину беспилотних летелица и разних пројектила, укључујући турске беспилотне летелице Bayraktar TB2, израелске беспилотне летелице типа Heron, најмање један амерички RK-21А Integrator и два МК-9А Predator.

Поред тога, „Панцир-С1“ је уништио десетине ракета и пројектила које милитанти лансирају из више ракетних система, а такође је учествовао у одбијању америчког ракетног удара на Сирију у априлу 2018. године. Тада су, према подацима руског Министарства одбране, ракетни системи ПВО погодили 23 циља, потрошивши на то 25 пројектила, односно њихова ефикасност је била скоро сто посто.

Како је ПВО систем С-400 изазвао саобраћајну незгоду, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји