Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО/ВИДЕО) ХАОС У МИНСКУ: Амерички држављанин упуцао припадника КГБ-а

Белорусија долази к себи након бруталног убиства официра КГБ -а почињеног јуче. Смртоносно је рањен док је проверавао једну од адреса потенцијалног боравишта терориста или екстремиста.

КГБ (Фото: Јутјуб)

Током ноћи, десетине лампиона, које су Белоруси донели заједно са цвећем у знак туге, горели су у близини зграде КГБ -а. Цвеће су доносили и у току данашњег дана.

За Белорусе, догађаји који су се одиграли у стану у Улици Јакубовског у Минску су шокантни, с обзиром на ниску стопу криминала и кривичних дела уопште. Последњих година, ни обични грађани, ни службеници органа реда се не могу сетити оваквих догађаја.

Постало је познато да се убијени радник Комитета државне безбедности звао Дмитриј, медији су пренели његов позивни знак "Нирвана". Иза мушкарца рођеног 1990. године остала је супруга и мало дете.

Медији су успели да сазнају неке податке о наоружаном нападачу који је у свом стану пуцао на припаднике КГБ-а. Снимци са лица места показују да наоружани мушкарац није хтео да пусти службенике КГБ -а који су стигли на адресу и чекао их да развале врата.

Према првим информацијама, 31-годишњи Андреј Зелцер ликвидиран је узвратном ватром. У стану у Улици Јакубовског, живео је са супругом и њеним осмогодишњим сином из првог брака. Дете у време пуцњаве није било код куће.

Зелцер је 2008. дипломирао на Високој пословно -правној школи у Минску и запослио се у Epam Systems Belarus, испостави једне од највећих америчких IT компанија, у којој је радио до овог реагичног догађаја.

Медији су известили да је Зелцер имао америчко држављанство.

Према његовим налозима на друштвеним мрежама, Зелцер се бавио спортом, посебно мачевањем, и учествовао је у тркама.

Последњи пост са такмичења у мачевању објављен је пре 5 дана на једном од Инстаграм налога.

Какво оружје купује Пољска, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји